Πρόγραμμα Ανακύκλωσης σε συνεργασία με το Reaction

Το Κ.Υ.Κ.Α.Τ. ξεκίνησε Πρόγραμμα Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Reaction, το οποίο πραγματοποιείται στα Δημοτικά Σχολεία της Μητροπολιτικης Περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής.

Το Εθνικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού REACTION και της PRIME INSURANCE αποτελείται από έξι ενότητες και περιλαμβάνει δεκάδες ενημερωτικά διαδραστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Ιδιαίτερα, τα βιωματικά και πρακτικά εργαστήρια για παιδιά είναι αυτά που δίνουν την ευκαιρία στα ίδια τα παιδιά να σκεφτούν, να προβληματιστούν και να δημιουργήσουν. Με απλές και όμορφες δράσεις οι Λειτουργοί του REACTION ενημερώνουν, ευαισθητοποιούν και εκπαιδεύουν τα παιδιά κάθε ηλικίας σε όλη την Κύπρο. Σημαντικό χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η δυνατότητα του να προσαρμόζεται σε κάθε περιοχή ξεχωριστά. Για παράδειγμα, τα παιδιά που η περιοχή τους γειτνιάζει με δάσος ή άλλο οικοσύστημα, δουλεύουν με τα δεδομένα και τις συνθήκες της περιοχής. Είναι πολύ καλύτερα να γνωρίζεις και να προστατεύεις την περιοχή που ζεις παρά κάτι πιο γενικό μιας και έτσι ξεκινούν τα μικρά βήματα για ένα καλύτερο αύριο.

Οι δράσεις στη Μητροπολιτική περιοχή Ταμασού και Ορεινής γίνονται σε συνεργασία με το κοινωνικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κ.Υ.Κ.Α.Τ. και περιλαμβάνουν ένα πρακτικό διαδραστικό πρόγραμμα τριάντα (30) λεπτών. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φυτέψουν σε πλαστικά μπουκάλια διάφορα φυτά και βότανα και να διακοσμήσουν τις χειροτεχνίες τους αυτές. Επίσης θα ενημερωθούν σε θέματα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των ανακυκλώσιμων ειδών.

Η Δράση πραγματοποιήθηκε στα Δημοτικά Σχολεία Καπέδων, Ψημολόφου (με τη συμμετοχή των Καμπιών και του Αναλυόντα), Τσερίου Α, Τσερίου Β, Ανάγυιας (πραγματοποιήθηκε δράση και στο νηπιαγωγείο) και Δευτεράς.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *