Εκδήλωση με θέμα: «Βία στην Οικογένεια»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής, η Αστυνομία Κύπρου και το Ίδρυμα «Κεντρική Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού» (Κ.Υ.Κ.Α.Τ.), στα πλαίσια της συνεργασίας Εκκλησίας-Αστυνομίας, με θέμα:«Βία στην Οικογένεια». Η Ημερίδα περιελάμβανε τρεις θεματικές ενότητες:
1) Το νομικό πλαίσιο που αφορά τη Βία στην Οικογένεια και τον τρόπο με τον οποίο η Αστυνομία χειρίζεται αυτές τις περιπτώσεις. Ομιλητής ήταν ο Αστυνόμος Β΄, Κώστας Βέης, Υπεύθυνος του Γραφείου Χειρισμού Θεμάτων Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Ανηλίκων, του Τμήματος Καταπολέμηση του Εγκλήματος.
2) Η Συμβουλευτική Επιτροπή και οι διατμηματικές διαδικασίες για τη Βια στην Οικογένεια, με ομιλήτρια την κα Σουζάνα Παύλου, Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την πρόληψη και την καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια.
3) Τέλος, η κα Γιώτα Γρηγορίου, Λειτουργός του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) μίλησε για τις υπηρεσίες που παρέχει ο Συνδεσμος,καθώς επίσης και για το καταφύγιο θυμάτων Βιας στην Οικογένεια.
Αναμφίβολα, ιδιαίτερη συγκίνηση στο κοινό προκάλεσε η ανάγνωση ενός γραμματος μια γυναίκας,η οποία φιλοξενήθηκε στο  καταφύγιο του Συνδέσμου για αρκετό καιρό. Μέσα από το γράμμα της νιώσαμε την αγωνία που βίωνε όλο εκείνο το διάστημα,αλλά και την αγάπη που έλαβε από τους λειτουργούς του Συνδέσμου.

Στην Ημερίδαν απαντήθηκαν ερωτήματα του κοινού σχετικά με τη βία στην οικογένεια και λύθηκαν αρκετές απορείες. Επίσης, δόθηκαν καθοδηγητικές οδηγίες και από τους τρεις ομιλητές σχετικά με το χειρισμό περιπτώσεων βίας στην οικογένεια.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *