Φιλοξενία νέων από την Ιορδανία

Φιλοξενία νέων Ορθόδοξων Χριστιανών από την Ιορδανία

Μετά από παράκληση του Αρχιεπισκόπου Πέλλης κ. Φιλουμένου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, φιλοξενήθηκαν 15 παιδιά και έφηβοι μαζί με τους συνοδούς τους στην Κατασκήνωση εφήβων που διοργάνωσε το ΚΥΚΑΤ από τις 18 μέχρι τις 22 Ιουλίου 2016 στον Κάμπο.

Τα παιδιά από την Ιορδανία προέρχονται από τη μειονότητα των Ορθόδοξων Χριστιανών και τα οποία δεν έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με άλλους λαούς που πιστεύουν την ίδια θρησκεία, γι’ αυτό και έγινε η προσπάθεια αυτή ώστε να προσλάβουν παραστάσεις και εμπειρίες από την κοινή συμμετοχή σε μία Κατασκήνωση με ορθόδοξη κατεύθυνση.

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχθήκαμε τα παιδιά και τους συνοδούς τους και τους εντάξαμε πλήρως στο πρόγραμμα της Κατασκήνωσης. Καθόλη τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου δεν αντιμετωπίσαμε οποιοδήποτε πρόβλημα με τα παιδιά και τις μεταξύ τους σχέσεις, αφού τόσο τα παιδιά από την Κύπρο, όσο και τα παιδιά από την Ιορδανία άφησαν πίσω τα όποια εθνικά τους στοιχεία και σαν γνήσιοι Χριστιανοί συναντήθηκαν με αγάπη και αλληλοσεβασμό. Όλοι μαζί συμμετείχαμε στην τραπεζαρία, στα παιχνίδια, στις χειροτεχνίες, στους περιπάτους και στην προσευχή.

Μετά το τέλος της Κατασκήνωσης την Παρασκευή 22 Ιουλίου, οι νέοι από την Ιορδανία μαζί με τους Συνοδούς τους και τον Αρχιεπίσκοπο Πέλλης κ. Φιλούμενο, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο το απόγευμα της Παρασκευής φιλοξενήθηκαν στην Ιερά Μονή Κύκκου για τις επόμενες τρεις μέρες. Εκεί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Κύκκου και να ξεναγηθούν στο μουσείο της Μονής και στο Θρονί της Παναγίας.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών που παρέμειναν στην Κύπρο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε διάφορες Ιερές Μονές και προσκυνήματα, όπως της Παναγίας της Χρυσορρογιάτισσας, της Μονής των Ιερέων Αγίου Νικολάου, του Αγίου Νεοφύτου, του Αγίου Νικολάου Ορούντας, του Αγίου Παντελεήμονος Αχερά και του Αγίου Λαζάρου στην Λάρνακα.

Την Κυριακή επισκέφθηκαν την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο όπου τους υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος. Εκεί ξεναγήθηκαν στο Μετόχιο της Εξαρχίας και τα Γραφεία, ενώ τους παρατέθηκε γεύμα. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στην παλιά Λευκωσία και να κάνουν τα ψώνια τους.

Την τελευταία ημέρα επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, όπου παρακάθησαν σε γεύμα. Ο Αρχιεπίσκοπος Πέλλης ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα και τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο για τη φιλοξενία που έτυχαν τη βδομάδα που ήταν στην Κύπρο. Επίσης ευχαρίστησε το Διευθυντή του ΚΥΚΑΤ Δρ Γεώργιο Κουννούσιη και την κα Λουίζα Λουκαΐδου για τη φιλοξενία και την αγάπη που έδειξαν στα παιδιά και στη συνοδεία τους καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κύπρο. Στο τέλος απεύθυναν πρόσκληση προς το ΚΥΚΑΤ όπως του χρόνου μία αντίστοιχη ομάδα από παιδιά της Κύπρου επισκεφθούν την Ιορδανία.

Ευχόμαστε όπως συνεχιστεί και στο μέλλον αυτή η ανταλλαγή με Ορθόδοξους νέους από όλο τον κόσμο, ώστε και οι Κατασκηνώσεις του ΚΥΚΑΤ να εμπλουτίζονται αλλά και να επικρατήσει η αγάπη και ο αλληλοσεβασμός με όλους τους συνανθρώπους μας.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *