Ψυχαγωγική Εκδρομή για παιδιά άπορων οικογενειών

Ψυχαγωγική Εκδρομή για παιδιά απόρων οικογενειών

Μια υπέροχη μέρα πέρασαν περίπου είκοσι παιδιά των οικογενειών που στηρίζονται από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στην παλιά Λευκωσία.

Η ψυχαγωγική αυτή εκδρομή, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 και μεταξύ των ωρών 9:00 π.μ. με 1:30 μ.μ. Την ευθύνη υλοποίησης είχε το Κ.Υ.Κ.Α.Τ. Τα παιδιά αφού συγκεντρώθηκαν σε τρία σημεία στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Ταμασού και Ορεινής μετέβηκαν με λεωφορείο στην παλιά Λευκωσία. Εκεί τους δόθηκε πρωινό σνακ (τυρόπιττα) και μετάβησαν περπατώντας στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στην οδό Ονασαγόρου στο κέντρο της παλιάς Λευκωσίας.

Στο Πολιτιστικό Ίδρυμα υποδέχθηκε τα παιδιά η λειτουργός του Ιδρύματος και τους πρόσφερε χυμό. Κατόπιν, ξενάγησε τα παιδιά στους διάφορους χώρους δείχνοντάς τους συλλογές από διάφορα αρχαιολογικά ευρύματα. Στη συνέχεια ανέλυσε στα παιδιά την ιστορία της κυπριακής νομισματοκοπίας, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά συμμετείχαν σε παιχνίδι γνώσεως στη συλλογή των κυπριακών νομισμάτων. Φεύγοντας, τα παιδιά έλαβαν ως δώρο ένα παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου.

Η ψυχαγωγική αυτή εκδρομή ολοκληρώθηκε με την προσφορά παγωτού σε παγωταρία της οδού Λύδρας και τα παιδιά ευχαριστημένα και ενθουσιασμένα αναχώρησαν για τα σημεία παραλαβής τους από τους γονείς τους.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε προς την Τράπεζα Κύπρου για τη χορηγία της ψυχαγωγικής αυτής εκδρομής, καθώς και τους λειτουργούς του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας για την υπέροχη φιλοξενία των παιδιών.

Τέτοιες ενέργειες δίνουν δύναμη και χαρά σε παιδιά που αλλιώς δεν θα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν κάποιες όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή για τα ίδια και τις οικογένειές τους.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *