Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού – Παιδί και Περιβάλλον

«Παιδί και Περιβάλλον»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Παιδί και Περιβάλλον»! Μια όμορφη μέρα ανάμεσα σε δεκάδες χαρούμενες φατσούλες! Την Τετάρτη, 1η Ιουνίου 2016 στο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ταμασού «γιορτάσαμε» την Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού, με μια ολοήμερη ενημερωτική εκδήλωση!

Τα παιδιά έμαθαν για τα άγρια πουλιά της Κύπρου από την BirdLife και μέσα από τις ζωγραφιές τους αποτύπωσαν την ομορφιά που κοσμεί τον κυπριακό ουρανό!! Ευχαριστούμε, τόσο τον Τάσο, όσο και τη Νάταλη  για την παρουσία τους. Στη συνέχεια τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα τετράποδα φιλαράκια μας από την Άννα Περάτη από την ομάδα των Paws, γιατί τα ζώα είναι φίλοι μας, αλλά όπως κάθε φίλος έτσι και αυτά χρειάζονται φροντίδα αλλά και αντίληψη της ιδιαίτερης τους φύσης! Τέλος, η υπέροχη ομάδα του Μάριου και της Κυριακής, του Οργανισμού Reaction, μίλησαν για την οικολογική συνείδηση στα παιδιά και τα βοήθησαν να δημιουργήσουν ένα «μικρό» κήπο σε κάτι που όλοι συνήθως πετάμε, αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος του περιβάλλοντος, ένα γλαστρακι από πλαστικό μπουκάλι!

Το περιβάλλον είναι ευθύνη όλων μας και το αύριο μας είναι τα παιδιά! Περιβάλλον είμαστε όλοι μας και μόνο όταν το αντιληφθούμε έχουμε ελπίδα σωτηρίας! Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στο προσωπικό του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ταμασού και κυρίως στον Διευθυντή του Σχολείου, που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτή την εκδήλωση! Κυρίως, όμως, ευχαριστούμε τους πρωταγωνιστές της μέρας, τα παιδιά μας, για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν σήμερα! Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού είναι κάθε μέρα, γιατί κάθε μέρα έρχεται στον κόσμο ένα παιδί! Άρα, όσο γιορτάζουμε τη γέννηση της παιδικής αθωότητας, κάθε μέρα είναι και Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *