Προληπτικό πρόγραμμα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Εκδήλωση-Ενημέρωση για την έναρξη του προγράμματος πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Εκδήλωση- Ενημέρωση για την έναρξη του προγράμματος πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014 στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Το πρόγραμμα γίνεται με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας, του Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Λευκωσίας, του Ιδρύματος «Κεντρική Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού» (Κ.Υ.Κ.Α.Τ.) και τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας Τσερίου από τις 18 Μαρτίου 2014 και για κάθε Τρίτη για έξι μήνες. Αφορά γυναίκες που κατοικούν στο Δήμο Τσερίου και στις Κοινότητες: Αγία Βαρβάρα, Μαθιάτη, Λυθροδόντα, Αναλυόντα, Κοτσιάτη και Μαρκί. Με τη συμπλήρωση έξι μηνών στο Κέντρο Υγείας Τσερίου, το πρόγραμμα από τον Ιανουάριο του 2015 θα μεταφερθεί για ένα ολόκληρο χρόνο στο Κέντρο Υγείας Κλήρου, όπου θα εξυπηρετήσει τις γυναίκες που κατοικούν στην υπόλοιπη περιοχή της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής.

Στην Εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό, ο Έντιμος Υπουργός Υγείας Δρ Πέτρος Πετρίδης, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, η πρόεδρος της ΟΓΕΕ Λευκωσίας κα Μαίρη Παπαδοπούλου και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της R.C.B. Bank κ. Σώτος Ζακχαίος, ο οποίος επέδωσε επιταγή ύψους €25000 ως χορηγία στο πρόγραμμα.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *