Καραβάνι Αλληλεγγύης – Παγκύπρια προσπάθεια συλλογής τροφίμων

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Παγκύπρια Προσπάθεια Συλλογής Τροφίμων
31 Μαΐου – 09 Ιουνίου 2013
(Υπό την αιγίδα του Συνοδικού Γραφείου Ανθρωπιστικών Θεμάτων Εκκλησίας της Κύπρου)

Μια ιδέα, μια κοινή προσπάθεια, ένας στόχος για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους κατοίκους της Κύπρου. Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε δειλά δειλά να κάνει την εμφάνιση της αρχές Απριλίου μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Ανθρωπιστικών Θεμάτων της Εκκλησίας της Κύπρου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα και αγκαλιάστηκε από πολλούς οργανισμούς.
Μια τεράστια ομάδα εθελοντών και οργανισμών διέσχισε εθελοντικά ολόκληρη την Κύπρο με απώτερο στόχο την συλλογή τροφίμων για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Το Καραβάνι Αλληλεγγύης πέρασε από 265 Κοινότητες και Δήμους σε ολόκληρη την Κύπρο. Οι κάτοικοι, ενημερωμένοι από πριν, ανέμεναν το Καραβάνι και παρέδιδαν τα τρόφιμα τους σε συγκεκριμένα σημεία.
Με την ευκαιρία της διέλευσης του Καραβανιού Αλληλεγγύης και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις από την ομάδα πρωτοβουλίας «Βασίλης Μιχαηλίδης». Όλα τα τρόφιμα παραδόθηκαν στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις ή/και στα κοινωνικά παντοπωλεία των εθελοντικών οργανώσεων.
Το Καραβάνι ξεκίνησε επίσημα στις 31 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. από τους κήπους του Μετοχίου του Κύκκου στη Λευκωσία και κατευθύνθηκε στον Πύργο Τηλλυρίας όπου ξεκίνησε και η συλλογή τροφίμων. Όλες οι ομάδες επέστρεψαν στη Λευκωσία στις 9 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ. με τελική κατάληξη το Μακάριο Στάδιο, όπου και πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *